top of page
  • Tomi Halonen

Paljastumisen pelko

Välittäminen tuo parempaa businestä

Keskustelin ison ja arvostetun asiantuntijayrityksen partnerin kanssa. Kyseessä on kovassa busineksessä työskentelevä kovan luokan arvostettu seniori. Tekijä, jolta nuoremmat asiantuntijat tulevat kysymään neuvoa ja tukea. Tyyppi, jonka palvelusta maksetaan ilomielin merkittäviä korvauksia.


Kävi ilmi, että kyseinen super-arvostettu ammattilainen painiskelee usein oman riittämättömyyden tunteensa kanssa. Hänellä on usein olo, ettei tuo taloon tarpeeksi, vaikka faktat kertovat aivan muuta. Hän sanoi ajattelevansa, että paljastuu. Kysyin, mistä hän pelkää paljastuvansa? Tähän tuo super-osaaja ei pystynyt vastaamaan, koska hänellä ”nyt vain oli se tunne”.


Olen business coachina yrityksessäni Henko´ssa törmännyt tähän samaan asiaan useasti. Monilla todella osaavilla ja työteliäillä ammattilaisilla on se sama tunne; en osaa, en pysty, en tee tarpeeksi - olen riittämätön.


Tämä on vakava asia. Juuri nämä taitavat työmyyrät ovat niitä hiljaisia, joista yrityksen kannattaa pitää kiinni ja joita yrityksen täytyy tukea sekä huoltaa. Muuten käy köpelösti. Heistä pitää välittää (kuten kaikista muistakin), mutta myös kuunnella, kannustaa, haastaa ja oivalluttaa. Näin oma totuus ei saa kuristavaa yliotetta ja vie lopulta voimia. Tai sinne aidan toiselle puolelle, jossa ruoho ei olekaan vihreämpää.


Pomon pomo – seuraa parhaita ihmisiäsi ja muista, että puku/jakkupukuhaarniskan alla asuu ihminen, ihmisen sydän ja ihmisen sielu. Välittäminen luo turvallisuutta ja se on hyvän busineksen pohja.


130 katselukertaa0 kommenttia
bottom of page