top of page
  • Writer's pictureTomi Halonen

Yrittäjä on yksinäisyyden huippu

Marko Parkkinen Seedistä piti Helsingin Kauppakamarin HHJ-kurssilla kiinnostavan alustuksen omistajaosaamisesta. Oli innostavaa nähdä, kuinka Marko on pitkän sarjayrittämisen jälkeen, ja siitä huolimatta, yhä liekeissä. Hän uskoo yrittäjyyteen ja omistajuuteen tämän maan tulevaisuuden menestyksen takeena.


Yrittäjä luo onnistuessaan maahamme vaurautta ja työpaikkoja omalla riskillään. Kun yrittäjä menestyy, ansaittu omaisuus on ”historiassa tehtyä työtä”, kuten Marko totesi. Pitää myös muistaa, että moni yrittäjä painaa vuodesta toiseen varsin vaatimattomalla menestyksellä, mutta elättää itsensä ja perheensä kunnialla. Ja moni myös epäonnistuu. Yrittäminen ei ole helppo laji, mutta se on yritystoiminnan perusta.


Marko puhui omistajuuden taidosta. Hyvä omistaja vaalii yritystänsä ja luo Suomeen vaurautta. Minä pohdin puolestani muistaako yrittäjä vaalia itseään? Aika usein ei muista.

Yksinäisyyden huippu on yrittäjäjohtaja, jolla ei yleensä ole ketään paitsi itsensä. Monesti yrittäjällä ei ole paljoa kokemusta myöskään muista yrityksistä, joten kaikki pitää opetella kantapääkoulussa itse. Menestyvän yrityksen pystyttäminen on raakaa työtä ja apuja ei useinkaan ole tarjolla. Kun yrittäjä tarvitsee juttukumppanin, niin silloin se on yleensä puoliso. Puolisokaan ei aina osaa auttaa ja toivoisi ehkä muitakin puheenaiheita. Henkilökohtainen business-ajattelukumppanuus olisi monen yrittäjän mukaan erittäin tervetullutta.


Itse olen saanut auttaa sinnikästä digimarkkinointiyrittäjää, joka oli jo ylittänyt uupumisrajan. Maailma alkoi olla yhtä sekavaa vyyhteä. Hän ei levännyt ja pyrki olemaan kaikessa mukana. Lopulta mikään ei enää ollut hallinnassa ja uupumus tuli. Onneksi tämä yrittäjä uskalsi ottaa pitkän irtiotton ja pohtia oman työnsä uudelleen fokusointia. Asiakkaani lepäsi ja kehitti ajatteluaan kunnon tovin. Sittemmin hän on palannut digisorvin ääreen ja hanskoissa on taas kunnolla virtaa.Tämäkin yrittäjä työllistää, elättää itsensä ja maksaa veronsa. Se on arvokasta. Kannattaa myös muistaa vaalia itseänsä.

45 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page